Rouw en Verlies

 

Hoe de wind waait in je leven kan je niet bepalen,

maar hoe je de zeilen zet bepaal je zelf.

Rouw en Verlies

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies.

 

Het kan gaan om verlies van een dierbare, gezondheid, relaties, werk of verwachtingen. Het verlies van een dierbare is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die je kunt meemaken. Dit verlies maakt vaak grote inbreuk op het bestaan. Over het algemeen komt u er met steun van familie en vrienden goed doorheen. Helaas is dit is niet altijd zo, dan komt verliesbegeleiding goed van pas.

Art by Hans Stomphorst

Werkwijze

In een veilige omgeving waar aandacht en erkenning is voor emoties, gedachten en ervaringen staat de cliënt en zijn/haar hulpvraag steeds centraal. Na een intakegesprek zullen we samen bepalen hoe de begeleiding eruit zal zien. Ik maak gebruik van een aantal methodes en creatieve werkvormen.

 

Het verwerken van gevoelens van rouw en gemis is vaak een moeilijk proces. Je kunt je er erg alleen in voelen. Begeleiding geeft je ondersteuning, duidelijkheid en inzicht.

 

Verliesbegeleiding is een speciale vorm van hulpverlening. Het is gericht op mensen die klachten ondervinden na verlies. Rouw door verlies is weliswaar geen ziekte, maar je kunt wel ziek worden van verdriet en daardoor bijvoorbeeld voor kortere of langere tijd uit de roulatie raken. De verliesbegeleider kan het verlies niet wegnemen maar kan je echter wel ondersteunen door:

- naar je te luisteren.

- samen te zoeken naar een vorm van steun die bij je past.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen, heb je een specifieke vraag of een verzoek? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact details

Gouden Aarde

Sportlaan 41, 1333 TA, Almere

info@goudenaarde.nl

06 - 42173664

Routebeschrijving

© Copyright Gouden Aarde. Alle rechten voorbehouden.